Default title

Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

BANJA LUKA ICBL Besplatna radionica za studente: HACK YOUR BRAIN Kako se pokrenuti bez motivacije !?

23/03/2018 @ 13:00 - 16:00

Inovacioni Centar Banja Luka u saradnji sa  trenerom Ensad Miljković omogućio je svim studentima da se prijave na besplatnu radionicu u petak 23. Mart 2018 godine: HACK YOUR BRAIN – Kako se pokrenuti bez motivacije!?

Move IT even if you don’t feel IT. Prokrastinacija predstavlja odgađanje nečeg što nam je u interesu da završimo u određenom vremenskom periodu! Šta nas to zapravo blokira da se uključimo u produktivnu aktivnost? Jedan od glavnih razloga jeste upravo taj što su ljudi hedonistička bića koja su većinom usmjerena ka brzom i trenutnom zadovoljstvu! Prokrastinacija je ponašanje koje ima za cilj da “zaštiti” osobu od neprijatnog emocijalnog stanja. Međutim nisu sve neprijatne emocije odmažuće! Osjećati blagu neugodu prilikom početka određene aktivnosti je sasvim normalno i funkcionalno. Ono što je važno jeste ostati u tom stanju jer da bismo došli do dugotrajnog zadovoljstva, potrebno je kratkotrajno nezadovoljstvo! Većinom nagrada koja se dobiva iz aktivnosti za koju se treba potruditi nije trenutna, već je potrebno određeno vrijeme kako bi vidjeli plodove svog rada. Možda nije vaša krivica, ali jeste vaša odgovornost, da postanete svjesniji šta vaš mozak radi kad vi ne obraćate pažnju na njega.

Ova radionica će vam pomoći da saznate šta je to tačno prokrastinacija i na koji način se održava? Naučite kako postaviti A (Activation) B (Belief) C (Consequences) D (Disputation) E (Effect) model po pitanju prokrastinacije, ali i drugih problema koje imate u svom životu. Dodatno ćete naučiti razliku između odmažućih i pomažućih emocija? Da li znate da prihvatanje i prepuštanje nisu sinonimi? Kako se pokrenuti bez motivacije? Da li znate da se emocije ne klasificiraju na pozitivne i negativne, već na pomažuće i odmažuće, odnosno emocije koje nas vode ka našim ciljevima, i emocije koje nas odvlače od naših ciljeva? Koji su biološki razlozi odgađanja i kakve veze vaš mozak ima u s time? Na ova, ali i mnoga druga pitanja dobićete odgovor tokom ove radionice.


Ko može imati koristi od radionice?
– Studenti koji žele ostvariti svoje maksimalne potencijale, ali osjećaju da ih nešto blokira na tom putu;
– Studenti koji su zainteresovani za humanističku psihologiju, ljudsko ponašanje i komunikaciju;
– Studenti koji trenutno prolaze kroz težak period;
– Svi oni koji imaju problem sa održavanjem pažnje i koncentracije;
– Svi polaznici koji su ljudska bića i imaju puls.

 

KO SE MOŽE PRIJAVITI: Studenti
VRIJEME: 23.3.2018. / Petak / 13h-16h
MJESTO: Inovacioni Centar Banja Luka, Dr. Mladena Stojanovića 4, Banja Luka 78000
CIJENA: BESPLATNO / FREE
BROJ MJESTA: MAX 25 Studenata

PRIJAVA: PRIJAVI SE OVDE

*U slučaju većeg broja prijava, polaznici će biti nasumično odabrani. Prijaviti se možete do 18. Marta 2018 godine. Svi polaznici će biti informisani najkasnije do 20. Marta 2018 godine o rezultatima.

PREDAVAČEnsad Miljković RE&KBT Psihoterapeut / Supervizor / Trener

SILABUS RADIONICE – Hack Your Brian – ICBL 23.3. 13h-15h – Ensad Miljkovic RE&KBT Psihoterapeut

 

Details

Date:
23/03/2018
Time:
13:00 - 16:00
Event Category:

Organiser

Ensad Miljković RE&KBT Psihoterapeut & Supervizor
Website:
www.elis.ba

Venue

ICBL – Inovacioni Centar Banja Luka
Dr. Mladena Stojanovića 4
Banja Luka, 78000 Bosnia and Herzegowina
+ Google Map
Website:
www.icbl.ba