Skip to content

“Putovanje od hiljadu milja započinje prvim korakom.”Lao Tzu 

Savjetovanje ne mora nužno uvijek biti u zatvorenoj kancelariji. U određenim slučajevima usluge savjetovanja se mogu izvoditi u prirodi, hodajući i razgovarajući sa terapeutom o stvarima koje Vas trenutno uznemiravaju u životu. Posebnu korist od ovakvog vida terapije mogu imati osobe koje trenutno pate od osjećaja anksioznosti (socijalne fobije, agorafobija, panični napadi, opsesivno kompulsivne poteškoće etc.) i/ili depresivnosti.

Seansa traje oko 60 minuta i hoda se laganim tempom. Po potrebi se može sjesti na klupu, kako bi terapeut demonstrirao određene vježbe. Svjež zrak, hodanje i razgovor može dati novu perspektivu ka Vašim problemima. Istraživanja pokazuju da samo 30 minuta aktivnog hodanja dnevno ima  višestruke beneficije na zdravlje svake osobe.

  • Pozitivno djeluje na krvni pritisak i cirkulaciju krvi;

  • Smanjiva rizik od određenih karcinomnih i srčanih bolesti;

  • Smanjivanje i održavanje tjelesne težine;

  • Jačanje zglobova, mišića i kostiju;

  • Smanjiva rizik od demencije;

  • Poboljšava raspoloženje i san;

  • Produžava životni vijek i mentalnu formu.

Vježbe disanja i pune svjesnosti (mindfulness)

Ovaj način savjetovanja također predstavlja idealan način za vježbe disanja i pune svjesnosti. Uz pomoć terapeuta možete naučiti primjenjivati vježbe pune svjesnosti, biti sada i ovde, i ne dozvoliti da Vaše odmažuće misli upravljaju Vašim životom. Naučite kako usmjeriti pažnju na ono što je Vama zaista važno u životu, odnosno na Vaše životne vrijednosti.

Hodaj&Pričaj terapija predstavlja također metaforu za Vaš život. Možda ne znate gdje idete (ili gdje se sada nalazite), ali jedino hodajući napred ćete doći tamo gdje trebate i možete stići. Kretati se napred zajedno.

 

PRATITE NAŠ YOUTUBE KANAL GDJE MOŽETE PRONAĆI VJEŽBE PUNE SVJESNOSTI