Skip to content

Lekcija

  Ono što te ne ubije to te ojača, a možda, ono što te ne ubije to te učini čudnijim!? Nisam siguran tko je upravu, Nietzsche ili Joker!? Možda zavisi od situacije. Ponekada je situacija prilika za učenje, prilika za rast, prilika za preporod. Trenutak kada postanemo potpuno prazni i raspadnemo se u bezbroj dijelova. Kada se ponovno rađamo biti prazan je ponekada najbolje moguće stanje, jer možemo napraviti novi raspored. Gradimo jednu novu ličnost.

  Nije sve lekcije, ponekada jednostavno nismo uspjeli. Izgubljena bitka s ogromnim ožiljkom. Nema lekcije, nema krivice, samo rupa. Crna rupa koja raste u nama s umorom od osjećaja umora. Nema razloga zašto si dobio otkaz. Nema razloga zašto je otišla. Nema razloga zašto ti je sendvič ispao na pod. Prosto loša sreća. To su trenutci kada trebamo nastaviti dalje iako ne vidimo svjetlo na kraju tunela.

  Ljudi vole sigurnost i kontrolu, ali to je ponekada ili bolje reći veoma često nemoguće. Barem kontrolisati sve ono što mi želimo. Život nema ništa lično protiv nas, i nema smisla tražiti smisao ili poštenje. Ponekada jednostavno trebamo nastaviti marširati kroz tminu, sa zrnom nade u cipelama da ćemo ipak pronaći malo svjetlosti ako nastavimo samo još malo naprijed…

  Ensad Miljković RE&KBT Psihoterapeut & Supervizor
  Ugovorite termin online psihoterapije: [email protected]

  Naručite knjige – 15KM + poštarina:
  1.Prvi ABC Mladog Psihoterapeuta
  2.Sada & Ovde Moja Prva Meditacija
  3.Male Metafore Velike Misli