Skip to content

Sapatnici

  Pretpostavljam da se cijelo vrijeme osjećam kao da sam u klopci jer ne mogu opisati… kako se osjećam. Dakle, pitati nekog drugog kako se osjeća, to jednostavno izgleda, uh… ne znam, ludo? Ali žao mi je, znaš, ti si hmm… u pravu si. Želim znati kako se osjećaš. Kako se osjećaš? Odlomak je iz fantastične serije The Bear, kada glavni lik pokušava opisati svoje emocije jednom članu porodice nakon gubitka zajedničkog člana porodice.

  Kada patimo OK je biti malo sebičan i posvetiti se sebi. Budite strpljivi kako prema sebi, tako i prema dragim osobama koje pate. Poželjno je samostalno procesirati emocije, ali ne zaboraviti i druge ljude oko nas koji isto tako možda pate. Istina, svako pati na svoj način. Svačija je bol, njegova najveća bol. Prije svakog leta, avionske upute nas informišu da u slučaju nesreće prvo stavimo masku sebi, a zatim osobi pored sebe. Uzmite vremena koliko vam je potrebno, ali kada se magla malo raziđe, upitajte i osobu pored sebe kako se osjeća.

  Bol poput razbacanog snijega može se brže otopiti kada je podijelimo drugim ljudima, kada je podijelimo s našim životnim sapatnicima. Možda je to upravo ono što je nedostaje da napokon pobjegnemo iz klopke. Uvijek postoji netko tko je spreman slušati, iako ponekada ne izgleda tako. Recite danas barem jednoj osobi ove dvije male riječi: TU SAM…

  Ensad Miljković RE&KBT Psihoterapeut & Supervizor
  Ugovorite termin online psihoterapije: [email protected]

  Naručite knjige – 15KM + poštarina:
  1.Prvi ABC Mladog Psihoterapeuta
  2.Sada & Ovde Moja Prva Meditacija
  3.Male Metafore Velike Misli